
Jen jablka.
Nic víc.
Nic víc.
A co to vlastně znamená?
Bez přidaných aromat, bez konzervantů a přidaného cukru, žádné zkratky. Náš cider je nefiltrovaný – protože jedině tak získá tu skutečnou chuť a charakter. Necháváme mluvit jablka a poctivé řemeslo. A tak by to podle nás mělo u správného cideru vypadat.
To je filosofie, která inspirovala vznik původního F.H. Prageru – dostat k životu pořádný a poctivý cider. V PRAGER’S jsme této vizi zůstali věrní a posunuli jsme kvalitu výroby ještě dále. Stejné hodnoty, stejný závazek – vyrábět cidery podle nás a našeho přesvědčení.

Cesta je cíl — High-endová výroba. Řemeslný mindset.
Věnovali jsme čas zdokonalení každého kroku. S poznatky z Anglie a Francie jsme vyvinuli vlastní výrobní postupy, které kombinují nejvyšší kvalitu surovin a zároveň zachovávají věrnost tradičnímu řemeslnému přístupu.

Naše vlastní jablka z Moravy
Přivedli jsme umírající moravský sad zpět k životu, a pojmenovali jsme ho Pragerovy sady. Pro někoho by to byl konec příběhu, my jsme ale viděli příležitost, se kterou se dá s trochou úsilí pracovat. Vysadili jsme odrůdy z Anglie a Francie, které jsme následně svěřili do rukou místnímu sadaři, který má s ovocnými stromy celoživotními zkušenostmi. Zatím sklízíme odrůdy moravských jablek, hlavně pro jejich svěží chuť a kyselinku. A zbytek? Ten roste. Nikam nespěcháme.

Hořkosladké, jak nám velí tradice. Z Velké Británie.
Spolupracujeme s farmáři z jihozápadní Anglie, kteří nám dodávají mix až 29 odrůd pravých ciderových jablek – takových, které dodávají PRAGER’S cideru ten správný hořkosladký charakter. Takto se cider vyrábí již po staletí a my k tomu tomu dodáme náš unikátní výrobní twist.

Cesta je cíl — High-endová výroba. Řemeslný mindset.
Věnovali jsme čas zdokonalení každého kroku. S poznatky z Anglie a Francie jsme vyvinuli vlastní výrobní postupy, které kombinují nejvyšší kvalitu surovin a zároveň zachovávají věrnost tradičnímu řemeslnému přístupu.

Naše vlastní jablka z Moravy
Přivedli jsme umírající moravský sad zpět k životu, a pojmenovali jsme ho Pragerovy sady. Pro někoho by to byl konec příběhu, my jsme ale viděli příležitost, se kterou se dá s trochou úsilí pracovat. Vysadili jsme odrůdy z Anglie a Francie, které jsme následně svěřili do rukou místnímu sadaři, který má s ovocnými stromy celoživotními zkušenostmi. Zatím sklízíme odrůdy moravských jablek, hlavně pro jejich svěží chuť a kyselinku. A zbytek? Ten roste. Nikam nespěcháme.

Hořkosladké, jak nám velí tradice. Z Velké Británie.
Spolupracujeme s farmáři z jihozápadní Anglie, kteří nám dodávají mix až 29 odrůd pravých ciderových jablek – takových, které dodávají PRAGER’S cideru ten správný hořkosladký charakter. Takto se cider vyrábí již po staletí a my k tomu tomu dodáme náš unikátní výrobní twist.
Udržitelnost
Náš komplexní přístup se promítá i do toho, jakým způsobem uvažujeme nad ekologií. Nejsme fanoušci rádoby ekologických řešení, která jsou sice módní, ale ve skutečnosti nemají žádný dopad. Místo toho zavádíme praktická opatření, která jsou v souladu s našífilozofií – jednoduchá, funkční a efektivní.
obalové materiály
Jako první producenti cideru v Čechách používáme vratné láhve. Nevratné láhve totiž mají bezkonkurenčně nejhorší uhlíkovou stopu ze všech obalů.
Nejefektivnější ekologické řešení obalového materiálu je potom jedno z těch nejjednodušších – vratný keg (sud). Ten máme samozřejmě v nabídce a Prager's cider v něm dodáváme do desítek barů, restaurací a bister.


Suroviny
Snaha o co nejnižší uhlíkovou stopu se promítla i do výběru surovin pro náš cider. V první řadě se všechno, co je možné, snažíme naskladňovat od lokálních výrobců – tím se minimalizuje uhlíková stopa přepravy.
Zároveň pracujeme s našimi dodavateli na vývoji bezobalového systému distribuce surovin, s jedním dodavatelem už jsme to dokonce rozjeli v praxi.
Cider 11
Náš vlajkový cider – hladký, polosuchý a přesně takový, jak má správný cider chutnat. Tento cider, připravený z pečlivě vybraných jablek z Moravy a Velké Británie, vyvažuje svěží kyselost s mírně hořkosladkým nádechem. Nefiltrovaný, pečlivě vyrobený a s 4,5 % alkoholu. Jednoduchý, uspokojující – to je výsledek, když promluví dobré ingredience a poctivé řemeslo. Když váháte, tohle je ta správná volba.

Obsah alkoholu 4,5%
Zůstává takový, jaký je.
Nefiltrovaný
Udržuje věci tak, jak mají být – pouze přirozenou chuť a texturu pravého cideru.
Cider 13
Žádné kompromisy. Suché kvašení s výraznou, ostrou chutí vytvořenou přirozeným kvašením - pravý řemeslný cider. S 6% alkoholu není pro každého. Pouze pro ty, kteří vědí, co chtějí.

Obsah alkoholu 6%
Nefiltrovaný
Udržuje věci tak, jak mají být – zkrátka přirozenou chuť a texturu pravého cideru.
cherry cider
Začali jsme s Ciderem 11 a přidali mu třešňovou šťávu – bez vědy – jen proto, že se nám to líbilo. Výsledek? Cider s jemnou třešňovou notou, větším ovocným charakterem a přirozeně červenou barvou. Stále nefiltrovaný, stále pravý jablečný mošt – s třešňovou notou.

Obsah alkoholu 4,5%
Nefiltrovaný
Zachovává si plnou přírodní chuť a jemnou texturu pro autentický zážitek.
Non-alcoholic cider
Nechtěli jsme vytvořit náhražku nealkoholického cideru. Udělali jsme pravý cider – stejná jablka, stejný proces – s použitím kvasinek, které vědí, kdy se zastavit. Výsledek? Pravý, nefiltrovaný cider s méně než 0,5 % alkoholu. Nic nechybí. Stále 100% PRAGER'S.

Obsah alkoholu < 0,5%
Nefiltrovaný
Zachovává si plnou přírodní chuť a jemnou texturu pro autentický zážitek.